En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir doğrultuının berrak olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda sevimli zayiatının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak karınin esas olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Yangın bapları yangın çabucak, binalarda taksimmler arası yangın geçişini belli başlı bir vakit aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.

Yangın eminği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kabil, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin daha etkili olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangına dayanıklı kapı ahşap fiyatları mafevkda belirttiğimiz peklik derecelerine bağlamlı olarak bileğkârmektedir. Kapıların yangın dayanımı arttıkça fiyatları da bu ilgilamda değmeslekmektedir.

Montaj sürecinde yol olarak bütün kurallara reva şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın kapısı, autarı akıllıca açılacak şekilde kullanılır.

1 mm veya elan kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına bakarak çok daha hayırlı ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz kabilinden yükselmekı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 4000 TL den mebdelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi belirli sertifikasyon kurumları tarafından yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen yerlere ve nüshalara göre yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her çağ azade bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI yani İtalyanın domestik standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'de muteber ölçünlü TS EN standartlarıdır. 

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere için bileğmedarımaişetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Binanın bağırsakinden aşağıya yakınlarında inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak içinlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın Kapısı acil durumlarda binadan dünyaarı çıkış sağlamanın cihetı dizi yangının öbür alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol altına düzenınması kolaylaşır ve elan bir araba hüsran vermesi önlenir.

Yangın bapları montajı ayrı bir ihtisas gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona usturuplu olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da sandık montajında da sertifikasyon aşamasındaki uran özelliklere orantılı, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili mevsuk uygulanarak montajlanmalıdır. 

Bu proje, ağız ağıza yönetmeliğe onat şekilde planlanır. Arkası sıra itfaiye tasdikını alarak imalat meselelemlerine başlıyoruz. Montajını yaparak Yangın Merdiveni Kapısı bulunmuş olduğunuz binada daha güvenilir bir yer yaratmaya olanak teşhisyoruz. Bizimle takkadak iletişime geçerek hizmetimizle alakalı detaylı bilgelik alabilirsiniz.

Report this wiki page